icloud-drive-800_thumb800Når du vil kopiere dine data til iCloud – så er det sikkert ikke alle data der er relevante og nødvendige at gemme. Og der er jo også en begrænsning på 5 GB på den gratis plads som man har til rådighed.

Tag selv kontrol, og bestem selv hvad du vil gemme.

Åbn Indstillinger og vælg i menuen til venstre punktet “iCloud”.

Nu får du en oversigt over alle de muligheder du har for at “filtrere” hvilke data du vil gemme i iCloud.

“iCloud Drive” = “til” – dvs at jeg også fra almindelige computere kan logge ind med mit appleID og få adgang til disse data.
“Fotos” = “til” – dvs at alle mine fotos på denne iPad gemmes i iCloud.

Herud over har jeg markeret de data der er vigtige for mig at sikre en kopi af. De kan være forskellige fra dine valg.

Nederst har jeg mulighed for at vælge:

  • Nøglering: Dette er en funktion hvor man kan gemme alle side adgangskoder og evt betalingskort som jeg benytter. Denne funktion har jeg fravalgt!
  • SIkkerhedskopi: Din iPad kan selv sikre – med jævne mellemrum at tage en sikkerhedskopi af dine indstillinger, og vigtige opsætninger på din iPad. Det gør det nemt at genskabe en iPad hvis den er gået i stykker – eller hvis den skulle blive væk eller stjålet kan man nemt sætte en ny iPad op på samme måde som den gamle.
  • Find min iPad:  Din iPad kan med jævne mellemrum fortælle iCloud hvor den befinder sig. Hvis den så bliver væk, eller stjålet kan man ved at logge ind på en computer eller en anden iPad – eller iPhone finde frem til den igen.

 

 

img_2112